Spannend om your greatest work te ontdekken? Zo neem je de stap.

‘Dit is echt heel eng.’ Ze laat een korte pauze tussen elk woord. Haar stem is zacht. Ze heeft het woord gekregen in het deelrondje na de geleide meditatie en kiest ervoor te delen. Het gaat niet van harte. Haar schouders hangen wat naar voren. Een wat mismoedige blik in haar ogen. ‘Ik wilde zo graag meedoen en mijn hartenwensen onderzoeken, maar rondom mijn hart is er zo’n dichte mist. Ondoordringbaar. Als een klamme deken die mijn hele borststreek afdekt.’ Een zucht. Ze baalt overduidelijk.

Ik kom het vaak tegen. Want wat kan het spannend zijn om eindelijk, vaak na jaren van noeste arbeid en zorgen voor anderen, je eigen verlangens te gaan verkennen. Om de duik naar binnen te nemen en voor jezelf te onderzoeken: ‘Hé, waar ben ik nu eigenlijk van? Wat raakt mij? Wat bezielt mij?’ Dat er dan angst opkomt, is de normaalste zaak van de wereld. Daar kun je de klok op gelijk zetten.

Gelukkig houdt het hier niet op, ook niet voor de deelnemer aan mijn programma die zich zo angstig voelde. Sterker nog, hier begint het pas.

LinkedIn Live 6 augustus 2021

Neem jij de smeulende onvrede niet langer voor lief? Kijk dan naar mijn LinkedIn Live van afgelopen vrijdag 6 augustus. De volgende onderwerpen komen aan bod:

-Welke houding je jezelf kunt aanmeten zodat je met AL je gevoelens kunt dealen, ook die heel ongemakkelijke;

-Welke functie je gevoelens hebben;

-Hoe je een veilige plek voor je gevoelens kunt creëren zodat een gezonde relatie ontstaat.

Klik op bovenstaande foto of ga via deze link naar de registratie op LinkedIn. Je kunt nog steeds je vragen stellen in de comments. Gebruik hiervoor #replay. Ik beantwoord ze met alle plezier.

#yourgreatestwork